Θέσεις στάθμευσης

Δικαστική απόφαση βόμβα για χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και αυτοκινήτων θέτει ξανά σε άλλη βάση το πρόβλημα της χρήσης των θέσεων στάθμευσης Ι.Χ. στο χώρο της κοινόχρηστης πιλοτής, διατάσσοντας τη χρησιμοποίησή της από όλους τους συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας .

Το Εφετείο της Αθήνας ανοίγει το δρόμο για μεγάλες ανατροπές, αφού έκρινε ότι μπορούν να κάνουν χρήση των χώρων στάθμευσης στην πιλοτή και όσοι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δεν έχουν αγοράσει θέσεις πάρκινγκ. Βάζει «φρένο» στις αυθαίρετες αποφάσεις συνιδιοκτητών να χρησιμοποιείται η μισή πιλοτή για πάρκινγκ και ο άλλος χώρος να παραμένει κλειστός. Οι ανώτεροι δικαστές στην απόφασή τους (1252/2009) ανέφεραν τα εξής:

Είναι κοινόχρηστες όσες θέσεις σταθμεύσεως δεν έχουν παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστική χρήση σε ιδιοκτήτη διαμερίσματος της πολυκατοικίας.
Δεν δικαιούνται οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας να απαγορεύουν την ελεύθερη σύγκριση των θέσεων αυτών σε ιδιοκτήτη διαμερίσματος της πολυκατοικίας με τον ισχυρισμό ότι αυτός δεν αγόρασε θέση σταθμεύσεως.

Ο πόλεμος της πιλοτής μαίνεται για χρόνια και ταλανίζει χιλιάδες πολίτες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις που φτάνουν στο ακροατήριο για μία θέση στο πάρκινγκ να είναι τόσες όσες σχεδόν και οι πολυκατοικίες!